Bine ati venit pe artizi.ro, denumit in continuare Artizi.

Va rugam sa cititi acesti termeni si conditii, denumiti in continuarea Termeni si Conditii, cu atentie inainte de a folosi Artizi.

Termenii si conditiile sunt aplicabile tuturor utilizatorilor, fara exceptii.
Prin accesarea website-ului Artizi, fara a se limita la modalitatea de vizitare sau navigare, va dati acceptul si legat de Termeni si Conditii. Acestea se aplica tuturor utilizatorilor Artizi, fara a se limita la cei care sunt furnizori, fara a se limita la cei care sunt furnizori, clienti, comercianti, contribuitori de continut, informatii si oricare alte materiale sau servicii pe Artizi.

Platforma Artizi
Artizi este un loc unde utilizatorii, care respecta Termenii si Conditiile, pot oferta, comercializa sau cumpara produse artizanale. Artizi nu este direct implicat in tranzactiile dintre cumparatori si vanzatori, drept urmare Artizi nu are nici un control asupra calitatii, legalitatii sau orice alte aspecte privind produsele listate. Artizi nu verifica informatiile si continutul inainte de publicare, de catre vanzatori. Artizi nu garanteaza ca toate comenzile se vor finaliza, adica nu putem garanta faptul ca un cumparator sau un vanzator isi vor pastra promisiunile, astfel Artizi nu transfera detinerea legala de produse de la cumparator la vanzator.

Artizi nu garanteaza identitatea, varsta sau orice alta data introdusa de utilizatori. Artizi nu este drept responsabil pentru continutul publicat de vanzatori, exemplu: date, imagini, texte, informatii, nume de utilizatori, imagini, fotografii, video-uri, articole, produse sau orice alt material care poate fi postat de catre vanzatori si clienti.

Membri Artizi

Serviciile Artizi sunt disponibile si pot fi utilizate doar de catre persoanele fizice care au varsta minima de 18 ani, respectiv care pot realiza diferite contracte in conformitate cu legislatia in vigoare. Dvs. declarati si garantati ca aveti cel putin 18 ani si ca toate informatiile de inregistrare pe care le trimiteti sunt corecte si veridice. Artizi poate sa refuze oferirea accesului in ceea ce priveste utilizarea pentru orice persoana fizica sau entitate juridica si poate schimba criteriile de eligibilitate in orice moment.

Sunteti de acord sa respectati toate legile privind conduita online si continutul acceptabil. Sunteti responsabil pentru toate taxele aplicate. In plus, trebuie sa respectati Termenii si Conditiile Artizi, precum si orice alte reguli de operare, politici sau proceduri impuse de vanzatori.

Este necesar ca informatiile personale de pe Artizi sa fie exacte si actualizate.

Artizi isi rezerva dreptul de a suspenda temporar sau definitiv anumiti membri, de a sterge conturi neconfirmate sau inactive si de a refuza serviciul pentru oricine, pentru orice motiv, in orice moment.

Taxe si servicii

Inscrierea si infiintarea unui magazin pe Artizi este gratuit, nu implica nici un cost din partea vanzatorilor. In cazul in care se doreste in continuare intretinerea si mentinerea activa a magazinului, Artizi va percepe un comision din vanzarile magazinului. Taxele catre Artizi se incaseaza in LEI. Nu existe alte taxe percepute de catre Artizi, daca cineva solicita alte taxe decat cea a comisionului anuntati echipa Artizi office@artizi.ro

Daca Artizi sau vanzatorul decid inchiderea contului, Artizi nu are obligatia de a restitui taxele incasate pana in acel moment.

Activitati restrictionate

Vanzatorul este singurul responsabil pentru conduita si actiunile sale pe Artizi. Continutul si utilizarea serviciilor exercitate de vanzator pe Artizi nu trebuie sa:

fie false, inexacte sau induca in eroare
fie frauduloase sau sa implica vanzarea ilegala
sa incalce drepturile de autor a oricarei parti terte
sa incarce Termenii si Conditiile
contina produse care au fost semnalate de ANPC ca fiind periculoase pentru consumatori
sa fie obscene sau sa contina pornografie
incarce imagini care nu fac parte din listari
creeze raspundere pentru Artizi si colaboratorii sai

Controlul informatiei si a continutului

Artizi nu pretinde drepturi de autor pentru continutul incarcat de vanzatori. Vanzatorul garanteaza catre Artizi permisiunea de a utiliza orice informatii sau continut a vanzatorilor.
Artizi nu controleaza continutul publicat de catre utilizatori pe Artizi. Puteti gasi o parte a continutului ca fiind ofensator, daunator, inexact sau inselator, Artizi nu este responsabil pentru acest continut.

Solutionarea litigiilor

Orice conflict care rezulta din sau cu privire la obiectul Termenilor si Conditiilor si poate fi solutionat pe cale amiabila, va fi supus solutionarii in final prin arbitraj in Romania, Orasul Targu Mures, in limba romana in conformitate cu legile in vigoare. Utilizarea Artizi este strict interzisa in orice jurisdictie care nu sunt considerate valabile toate dispozitiile Termenilor si Conditiilor.

Daca aveti un litigiu cu unul dintre utilizatori anuntati echipa Artizi, in legatura cu orice problema sau cerere. Artizi, pentru beneficiul utilizatorilor, va incerca sa rezolve disputele, insa nu are nici o obligatie de a solutiona litigiile intre utilizatori.

Confidentialitate

Artizi nu va va vinde sau divulga informatiile personale ale utilizatorilor catre parti terte fara consimtamant explicit din partea utilizatorilor.

Incalcarea Temenilor si Conditiilor

Fara notificare sau rambursarea oricaror taxe, Artizi poate sa elimine continutul utilizatorilor, sa suspende activitatea vanzatorilor sau sa inchida conturi.

Garantie

Sunteti de acord ca prin utilizarea Artizi va asumati un risc.
Artizi nu isi asuma nici o garantie asupra continutului sau a capacitatii vanzatorilor de a livra comenzile pana la sfarsit. Artizi nu isi asuma nici o responsabilitate pentru erori, greseli, lipsa de acuratete a continutului.

Artizi nu isi asuma nicio intrerupere sau incetare a transmisiilor catre platforma, precum si orice acces neautorizat.

Raspunedere limitata

In nici un caz Artizi, partenerii sai, precum si cei care lucreaza pentru Artizi nu vor fi responsabili penru orice daune, directe sau indirecte, generale, speciale, compensatorii, de consistenta, accidentale care rezulta din utilizarea Artizi.

Raspunderea avuta de Artizi, a partenerilor sai, precum si a colaboratorilor este limitata, in orice circumstanta, la o valoare care include cel mult valoarea taxelor platite in ultimele 12 luni catre Artizi.

Livrarea

Livrarea se face în functie de politica fiecarui vanzator individual.

In cazul in care optezi pentru ore sau zile preferentiale, te rugam sa le mentionezi la rubrica obsevatii inaintea finalizarii comenzii.  Respectarea cerintelor suplimentare se va face în functie de disponibilitatea şi programul serviciilor de curierat. Livrarea produselor se face in limita stocului disponibil. In cazul in care nu detinem produsul dorit pe stoc, ne rezervam dreptul de a nu onora comanda în cauza / de a intarzia comanda .

In cazul in care coletul livrat nu este ridicat, ne rezervam dreptul de a expedia un alt colet, doar cu plata in avans.

Modalitati de plata

Modalitatile prin care poti achita produsele noastre sunt: Ramburs – platesti agentului curier cand preiei coletul si Transfer Bancar.

Returnarea produselor

Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in
sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor” conf. O.U.G.
34/2014, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse din siteuri, folosind tehnicile de
comunicare la distanta aplicându-se definitiile cuprinse in O.U.G. 34/2014″.

Te rugam sa ne anunti in momentul in care doresti sa efectuezi un retur, iar produsul returnat trebuie sa ajunga la sediul vanzatorului in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea coletului. De asemenea, te rugam sa ne comunici intentia de a-ti fi inlocuite produsele sau de a-ti primi banii inapoi. Mentionam ca produsele vor fi inlocuite in limita stocului disponibil. Produsele returnate vor fi acceptate doar daca contin eticheta intacta, factura in original si produsele nu prezinta semne ca ar fi fost folosite.

Dupa primirea produselor returnate si verificarea acestora, iti vom expedia schimbul de produse. Pentru re-expedierea prin curier se va percepe inca o taxa de transport.

Daca doresti returul banilor, acestia vor fi rambursati in termen de 7 de zile conform Ordonantei de urgenta 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta, prin virament bancar in contul clientului .

Iti vom rambursa integral contravaloarea produsului si costurile de livrare, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ai ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi. Beneficiile obtinute in urma comenzii vor fi automat anulate, daca in urma returului nu se mai indeplinesc conditiile de acordare a acestora.

De asemenea cheltuielile de re-expediere vor fi suportate de catre client.

Garantia produselor

Garantia produselor comercializate de artizi.ro este in conformitate cu prevederile OG nr 21/1992 privind Protectia Consumatorilor, cu modificarile ulterioare, si legea nr 449/2003, respectiv 30 de zile calendaristice.

Va rugam sa respectati instructiunile de folosire. In cazul nerespectarii instructiunilor de folosire, se pierde dreptul de garantie. De asemenea, va rugam sa pastrati factura pentru a putea dovedi achizitionarea articolului in cauza de pe  artizi.ro

Magazinele online respecta garantia legala privind conformitatea produselor, mai exact “Garantiile comerciale nu afecteaza garantia legala privind conformitatea produsului”conform Legii 449/2003.

Ordinul ANPC nr. 433/2009 privind unele masuri de informare a consumatorilor

Pentru ca e dreptul tau sa iti spui parerea referitoare la bunurile si serviciile pe care le comercializam, ai posibilitatea de a suna la Protectia consumatorului,  telefon TEL INFO – CONSUMATOR: 0800 080 999, linie telefonica cu apelare gratuita. De asemenea, poţi face sesizari cu privire la serviciile si produsele pe care ti le oferim, online pe  www.anpc.gov.ro,  prin scrisoare la adresa: Bucureşti, Bulevardul Aviatorilor nr. 72, sector 1, telefonic: 0759045333/0219551, prin e-mail:  office@anpc.ro. Program de funcționare al instituției: luni – joi: 08:00 – 16:30 / vineri: 08:00 – 14:00​

Date cu caracter personal

La data de 28 decembrie 2015 a intrat în vigoare Decizia nr. 200/2015 privind stabilirea cazurilor de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru care nu este necesară notificarea, precum şi pentru modificarea şi abrogarea unor decizii, emisă de preşedintele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal şi publicată în Monitorul Oficial nr. 969 din 28 decembrie 2015.

Această decizie a fost emisă în temeiul prevederilor art. 22 alin. (9) din Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, conform cărora autoritatea de supraveghere poate stabili şi cazuri în care notificarea nu este necesară.

Având în vedere necesitatea asigurării unei protecţii eficiente a drepturilor persoanelor ale căror date cu caracter personal sunt supuse prelucrării, în special în cazul anumitor operaţiuni de prelucrare care prezintă riscuri pentru drepturile şi libertăţile persoanelor fizice, prin această reglementare Autoritatea de supraveghere a stabilit situaţiile în care se menţine în sarcina operatorilor obligaţia de notificare raportat la natura datelor prelucrate, scopul prelucrării, la categoriile de persoane vizate sau la mecanismele utilizate pentru prelucrarea datelor.

Artizi

Sunteti de acord ca Artizi nu va fi facut responsabil sau raspunzator, direct sau indirect, pentru orice daune sau pierderi cauzate sau presupuse a fi cauzate de sau in legatura cu folosirea Artizi
Artizi isi rezerva dreptul de a face modificari acestor Termeni si Conditii fara nici o notificare prealabila. Va rugam sa revizuiti acesti Termeni si Conditii periodic.

Notificari

Artizi este proprietatea TGAdesign&SOFT SRL , societate comerciala legal infiintata conform legilor romane, cu sediul in Str. Principala, nr. 328, 540232, Nazna, jud. Mureș.

Pentru orice notificari va rog folositi pagina de contact a platformei, sau prin e-mail: support@artizi.ro

Main Menu